ВИДАВНИЧА СИСТЕМА LATEX В ШКОЛІ (ОСВІТІ, НАВЧАННІ) - Крохмаль, Тетяна Миколаївна; Нікітенко, Олександр Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2021)
В цій статті на базі прикладів зі складових математики, яку вивчають у шкільному курсі, наведено приклади оформлення результатів виконання за допомогою видавничої системи LaTeX та пакету розширення TikZ. У розділі Алгебра наведено приклади записів математичних формул, що виконаного за допомогою LaTeX, та побудови графіків функцій, поверхонь та точок перетину кривих, які здійснено за допомогою пакету розширення TikZ.У розділі Планіметрія наведено приклади побудови різноманітних трикутників та ілюстрація до паралельності прямих.У розділі Стереометрія наведено приклади побудови тривимірних фігур: паралелепіпеда, циліндра та конуса.У розділі Тригонометрія наведено ілюстрацію до пояснення тригонометричних функцій. Наведені приклади є наочними, зручними як для вивчення, так і для використання під час оформлення завдань та звітів зі шкільної математики, і мають практичну цінність.