ЕМОЦІЙНО-ХУДОЖНЄ СЕРЕДОВИЩЕ УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ ОСВІТИ – РЕСУРС ЯКОСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ - Кондрашова, Лідія Валентинівна; Чувасова, Наталія Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
Це дослідження було проведено для визначення, окреслення основних теоретичних характеристик понять «якість освіти», «емоційно-художнє середовище», «професійна підготовка майбутніх педагогів до успішної професійної діяльності у закладах вищої освіти». Авторами було визначено емоційно-художнє середовище як: систему умов, що зумовлюють мету й завдання, планування, функціонування та розвиток навчання, механізм суб’єкт-суб’єктної взаємодії, емоційно-естетичних відносин у системі «викладач - студенти», що позитивно впливає на якість підготовки майбутніх педагогів до професійної діяльності; виявлені й обгрунтовані умови, що забезпечують продуктивність освітнього середовища у формуванні емоційне-художнього образу майбутнього педагога, його готовності до художньо-творчої діяльності за допомогою системи навчально-пізнавальних завдань, змістом яких є етика, естетика, мистецтво, література, кіно, музика, що слугують основою візуалізації інформації, й здобутого студентами досвіду художньої творчості.