ІНТЕРАКТИВНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ В ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНИХ СЛУЖБ - Лещенко, Геннадій Анатолійович; Олефіренко, Олександр Григорович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розглядається проблема підвищення ефективності професійної підготовки фахівців аварійно- рятувальних служб шляхом впровадження активних методів навчання в освітній процес. Констатовано, що активізація навчально-пізнавальної діяльності є не самоціллю, а лише одним з шляхів підвищення ефективності їх професійної підготовки. На основі практичного досвіду представлено кейс з прикладами застосування проблемного та контекстного навчання під час викладання фахових дисциплін здобувачам вищої освіти за ОПП «Аварійне обслуговування та безпека на авіаційному транспорті.