ФОРМУВАННЯ У МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ ГОТОВНОСТІ ДО РОБОТИ З БАТЬКАМИ УЧНІВ З ВИКОРИСТАННЯМ КОУЧИНГОВИХ ТЕХНІК - Андросова, Наталя Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розглядаються питання формування у майбутніх учителів початкових класів готовності до роботи з батьками шляхом використання коучингових технік в умовах Нової української школи. Актуальність проблеми було визначено в нормативно-правових документах. З’ясовано мету статті – проаналізувати проблему змісту компонентів готовності вчителя початкових класів до роботи з батьками молодших школярів.Запропоновані приклади застосування коучингових технік під час навчання студентів педагогічних спеціальностей з метою досягнення професіоналізму педагога в подальшій комунікації з учасниками освітнього процесу.Зауважені переваги використання коучингової технології в роботі з батьками молодших школярів через її спрямованість на допомагу дорослим учасникам освітнього процесу самостійно визначати цілі діяльності, швидко знаходити способи розв’язання складних ситуацій виховання і розвитку дітей з опорою на власний потенціал.