ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ У ЗАКЛАДАХ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ У 50-ТІ РОКИ ХХ СТОЛІТТЯ - Куркіна, Сніжана Віталіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У представленій статті зроблено спробу здійснити історіографічний аналіз проблеми становлення і розвитку теорії і практики естетичного виховання у закладах позашкільної освіти Україні в повоєнний період, із початку 50-х – до початку 60-х років ХХ століття.Доведено, що саме на початку 50-х років відбулася розбудова й розвиток мережі закладів позашкільної освіти, визначення змісту діяльності гуртків, клубів, спеціалізованих шкіл тощо. Визначено, що одним з пріоритетних векторів роботи закладів позашкільної освіти цього періоду було художньо-естетичне виховання дітей і молоді.