НАУКОВО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ ЗМІСТОВОЇ ЛІНІЇ УЧНІВ СТАРШОЇ ШКОЛИ - Лагутенко, Оксана Тарасівна; Шевченко, Валентина Григорівна; Настека, Тетяна Миколаївна; Ніколенко, Тетяна Юріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
Запропоновані науково-методичні поради з поглибленого вивчення та засвоєння понять «біоценоз» та «агроценоз» дозволять сформувати екологічний світогляд і забезпечити базовий рівень знань учнів старших класів. Розкриття кругообігу речовин і потоку енергії, що забезпечують стабільність і динамічність природних і штучних біосистем й підтримують рівновагу в біосфері, становлять наукову основу для формування в учнів екологічного мислення, екологічної відповідальності і навичок здійснення природоохоронної діяльності.