САМОСТІЙНА РОБОТА МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА НА ПРЕДМЕТАХ ДИРИГЕНТСЬКО-ХОРОВОГО ЦИКЛУ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Назаренко, Марина Павлівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розглянуто актуальні питання самостійної роботи студентів факультетів мистецького спрямування педагогічних університетів на предметах диригентсько-хорового циклу, окреслено шляхи удосконалення фахової підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва до практичної діяльності у закладах освіти.У диригентсько-хоровій підготовці самостійна робота є одним із засобів оволодіння студентами глибокими знаннями, вміннями та навичками з диригування. Самостійна робота позитивно впливає на розвиток розумових, творчих, інтелектуальних здібностей. Тому самостійна робота має велике значення не тільки у формуванні особистісних якостей, а й задля впровадження в практику диригентського навчання дидактичних принципів навчання, серед яких особливо велику роль відіграють активність та усвідомленість. Завдяки самостійній роботі створюються сприятливі умови для оволодіння прийомами диригентської техніки та аналітичного засвоєння хорової партитури. Самостійна робота відкриває великі можливості для успішного розвитку творчої індивідуальності студента. Тільки в активній навчальній діяльності майбутній вчитель музичного мистецтва може навчитися використовувати набуті уміння та навички в самостійній роботі.