ВМІННЯ АНАЛІЗУВАТИ ВОКАЛЬНО-ХОРОВИЙ ТВІР ЯК ОДНА З ПРОФЕСІЙНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ МАЙБУТНЬОГО ПЕДАГОГА-МУЗИКАНТА - Сідорова, Ірина Сергіївна; Лановенко-Мельник, Наталія Віталіївна; Басовська, Світлана Юріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
В роботі розглядаються аспекти підготовки студентів мистецьких факультетів педагогічних університетів до майбутньої професійної діяльності. Наголошується про вміння майбутніх учителів музичного мистецтва аналізувати вокально-хорові твори у процесі музичної діяльності. Вміння здійснювати повноцінний аналіз творів шкільного хорового репертуару розглядається як одне професійних компетентностей вчителів-музикантів.Щоб дослідити всі елементи вокально-хорової звучності та засоби музичної виразності твору аналіз потрібно здійснювати за певним планом. План повинен складатися із відповідних розділів, які допоможуть детальніше дослідити твір. Розділи і підрозділи використовуються в міру необхідності в залежності від особливостей твору, що аналізується. У деяких розділах можна більше приділити увагу значимим і особливим для цього твору деталям, у інших – скоротити інформацію.