МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ВИКЛАДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ «ФІЗИЧНА І КОЛОЇДНА ХІМІЯ» ДЛЯ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ХІМІЇ - Форостовська, Тетяна Олександрівна; Бохан, Юлія Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
Навчання студентів педагогічних спеціальностей хімічним дисциплінам повинно мати свою специфіку, пов'язану з необхідністю практико-орієнтованої підготовки майбутніх педагогів до професійної діяльності. Цілісність методичної підготовки студентів до професійної діяльності вчителя хімії може бути забезпечена шляхом посилення професійно-педагогічної спрямованості вивчення фундаментальних хімічних дисциплін.Реалізація цієї ідеї полягає у розробці методики професійно орієнтованого вивчення курсів хімічних дисциплін, зокрема, курсу фізичної і колоїдної хімії. Такий підхід забезпечить формування у майбутнього вчителя хімії професійно значущих компетенцій, сприятиме підготовці студентів до професійної діяльності.Професійно-методична спрямованість вивчення курсу фізичної та колоїдної хімії, поєднана з фундаментальною підготовкою з дисципліни, створює умови для успішнішого розвитку професійних компетенцій. Одночасно вона сприяє цілісній, системній підготовці студентів до майбутньої професійної діяльності, дозволяє їм краще засвоювати матеріал з методики навчання хімії та більш впевнено почуватися під час педагогічної практики у школі.