ДІЯЛЬНІСТЬ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК У 1994–2014 РР. - Костенко, Лариса Давидівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті проаналізовано діяльність Малої академії наук – освітньої системи, що сприяє цілісному та багаторівневому виявленню й відбору обдарованих дітей, залученню їх до науково-дослідницької, експериментальної, конструкторської, винахідницької, пошукової діяльності, забезпеченню духовного, інтелектуального, творчого розвитку, створенню умов для соціального та професійного самовизначення особистості з орієнтуванням на національні інтереси держави в історичний період 1994–2014 рр.Автор зупиняється на формах роботи Малої академії наук учнівської молоді: освітніх проектах Малої академії наук України; проведення масових заходів із обдарованою молоддю; співпраця із закладами освіти, науковими установами, громадськими організаціями.