ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЦЕСІ ВИКЛАДАННЯ ФІЛОЛОГІЧНИХ ДИСЦИПЛІН ДЛЯ СТУДЕНТІВ-ПОЛОНІСТІВ - Горячок, Інна Владиславівна; Войталюк, Світлана Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
Стаття розкриває особливості використання інформаційно-комунікативних технологій у процесі викладання філологічних дисциплін для студентів-полоністів. З’ясовано суть поняття «інформаційно-комунікативні технології», окреслено розуміння інформаційно-комунікативної компетентності, вказано на позитивні чинники ІКТ в сучасному освітньому процесі. У статті визначено головні дидактичні функції, які реалізуються за допомогою ІКТ у процесі викладання філологічних дисциплін для студентів-полоністів. Зроблено огляд та характеристику інформаційно-комунікативних технологій, які використовуємо у процесі вивчення філологічних дисциплін студентами-полоністами, зокрема це онлайн-ресурси для створення презентацій, вікторин, буктрейлерів, тестів, інтелект-карт та інше. Увага у статті акцентована на ефективності навчання студентів із використання ІКТ.