ДИСТАНЦІЙНЕ ВИКЛАДАННЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ У АМЕРИКАНСЬКІЙ СИСТЕМІ ОСВІТИ - Малець, Дмитро Олександрович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розглядаються сучасні підходи до дистанційного викладання фізичної культури в американській системі освіти та впровадження інтерактивних технологій у навчальний процес. Розкривається передовий педагогічний досвід в організації фізичного виховання молоді на прикладі американських освітніх установ. Система дистанційного навчання фізичної культури в освітніх установах США дає можливість здобувачам активно поєднувати аудиторні заняття і самостійну роботу, використовувати нові технічні можливості (відеолекції, аудіолекції, віртуальні роботи в групах); викладачам - надавати навчальні матеріали в електронному вигляді; організовувати спілкування на форумах або за допомогою електронної пошти, мати повне уявлення про діяльність студентів.Платформа дистанційного навчання Moodle в освітніх установах США пропонує структурований план навчання, тестові завдання, глосарії, форуми, чати, бази данних, онлайн-опитування, творчі завдання, вправи, проекти та інше. В Академії спорту США представлені курси, які дозволяють дистанційно навчатися і отримувати необхідний матеріал, як бакалаврам і майстрам спортивних наук, так і докторам педагогічних наук. За допомогою дистанційних технологій в системі середньої освіти США для викладання фізичної культури використовуються наступні форми передачі знань: дистанційний курс, чат-заняття, веб-заняття, веб-форум, телеконференція, онлайн-семінар. Досвід використання сучасних технологій дистанційного навчання для викладання фізичної культури в системі освіти США вказує на той факт, що сучасні технологічні тенденції кардинально змінюють сприйняття освіти.