ПРОФЕСІЙНО-ПЕДАГОГІЧНІ ВМІННЯ ВЧИТЕЛЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЗАКЛАСНОЇ ФІЗКУЛЬТУРНО-СПОРТИВНОЇ РОБОТИ - Хомяк, Григорій Григорович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті виокремлено та схарактеризовано професійно-педагогічні вміння вчителя фізичної культури для організації позакласної фізкультурно-спортивної роботи. Виокремлено компоненти професійної діяльності майбутнього вчителя фізичної культури: конструктивний, організаторський, комунікативний, гностичний, руховий. Розкрито вимоги до майбутнього вчителя фізичної культури у педагогічній фізкультурно-спортивній роботі. Встановлено відсутність вимог до якостей вчителя фізичної культури, який здійснює позакласну фізкультурно-оздоровчу та спортивну роботу. Класифіковано необхідні вчителеві фізичної культури вміння за функціями: конструктивна, комунікативна, організаторська та гностична. Проведено опитування студентів-практикантів та викладачів ЗВО, які займаються позааудиторною фізкультурно-спортивною діяльністю для дослідження сформованості виявлених умінь вчителя фізичної культури, необхідних при організації позакласної роботи.