РОЗВИТОК ПРОФЕСІЙНОГО ІМІДЖУ ФАХІВЦІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ ЧЕРЕЗ ЧИТАННЯ АНГЛОМОВНИХ ПРОФЕСІЙНИХ ТЕКСТІВ - Яковлєва, Марина Леонідівна; Шепель, Марина Євгенівна; Кожевнікова, Вікторія Олегівна; Третяк, Вікторія Валеріївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
Стаття присвячена розвитку професійного іміджу фахівців готельно-ресторанної справи за допомогою читання англомовних текстів професійного спрямування. Зазначено, що  дисципліни загальної підготовки відіграють важливу роль у формуванні професійного  іміджу майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи. Дисципліна «Іноземна мова професійних комунікацій» відноситься до даного циклу. Метою статті виступило висвітлити вплив англомовних професійних текстів на розвиток професійного іміджу майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи.  У статті розглянуто погляди  науковців з питань іміджу, професійного іміджу, розвитку навичок читання, підбору текстів до читання та методики роботи з  англомовними текстами. Автори вважають, що робота з іншомовними текстами професійного спрямування відіграє важливу роль у формуванні професійного іміджу майбутніх  фахівців готельно-ресторанної  справи. На думку авторів  важливого значення у роботі із професійно-орієнтованими текстами відіграють до-текстові, текстові та після текстові вправи. Зазначено, що робота із текстами стимулює здобувачів до самосійної роботи, розвиває вміння шукати потрібну інформацію. При виборі текстів для читання особлива увага приділяється текстам присвяченим професійному іміджу фахівців готельно-ресторанної справи (професійна компетентність, м’які навички, зовнішній вигляд). У якості матеріалів для читання використовуються автентичні тексті, пости з блогів фахівців готельно-ресторанної справи та тексти з вебсайтів всесвітньо відомих готелів та ресторанів.  Важливого значення у роботи з текстами набуває розширення словникового запасу, що у свою чергу впливає на комунікативну компетенцію, яка є складовою професійного іміджу.  Розглянуто різні платформи – Moodle, Всеосвіта, Quizlet, Google docs, Google presentations and Canva  які використовуються для роботи з текстами у режимі онлайн. Зазначено, що робота з професійними текстами навчить здобувачів працювати з різними видами документів. Подальшого  вивчення  набуває проблема вивчення ділового етикету майбутніх фахівців готельно-ресторанної справи.