МОТИВИ САМОВИХОВАННЯ У ПРОЦЕСІ КОМУНІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧА ВИЩОЇ ШКОЛИ ТА ЗДОБУВАЧА ВИЩОЇ ОСВІТИ - Кір’янова, Олена Василівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Статтю присвячено питанню формування мотивів самовиховання у процесі комунікації викладача вищої школи та здобувача вищої освіти. За мету обрано теоретичне обґрунтування педагогічних умов формування принципів і мотивів самовиховання майбутніх фахівців у процесі навчання. Обґрунтовано базові принципи самовиховання. Зазначено, що в сучасних педагогічних технологіях збагачення комунікативної культури викладача вищої школи та здобувача вищої освіти з метою формування мотивів до самовиховання має відбуватися на трьох комунікативних рівнях, безпосередньо пов’язаних із використанням людського капіталу в освітній сфері.