ОСОБЛИВОСТІ РОЗГОРТАННЯ ЗМІСТУ МАТЕМАТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ УЧНІВ БАЗОВОЇ ШКОЛИ В ОБ’ЄДНАНИХ АРАБСЬКИХ ЕМІРАТАХ (ЗМІСТОВА ЛІНІЯ «ЧИСЛА І ВИРАЗИ») - Акуленко, Ірина Анатоліївна; Побірченко, Ганна Борисівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У статті розглянуто специфіку розгортання змісту математичної підготовки школярів в ОАЕ за змістовою лінією «Числа та вирази» на рівні базової загальної середньої освіти, описано етапи та напрями розгортання змісту цієї змістової лінії, об’єкти засвоєння у двох циклах математичної підготовки учнів ОАЕ. Виявлено риси подібності й відмінності у способі розгортання цієї змістової лінії в ОАЕ і Україні на рівні базової загальної середньої освіти. Зроблено висновок, що на завершальному етапі математичної підготовки школярів ОАЕ та України на рівні базової середньої освіти перелік одиниць засвоєння змісту за ЗЛ «Числа та вирази» приблизно однаковий. Встановлено, що існують значні відмінності у послідовності їхнього введення, у місці відповідних тем у шкільному курсі математики, у методичних схемах введення окремих понять цієї змістової лінії.