ЗАХОДИ ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ АСТРОНОМІЇ - Мальченко, Світлана Леонідівна; Слюсаренко, Микола Анатолійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
Гостра проблема природничо-математичної підготовки учнів сприяла зростанню популярності розважальних науково-популярних заходів. Для популяризації астрономії можна організувати інтерактивні лекторії, де підготовлений науковець розповість цікаву інформацію на доступній аудиторії мові, дасть відповіді на їх питання. Демонстрація об’єктів Всесвіту створить ілюзію залучення слухачів у наукові відкриття та спостереження. Ще один варіант активного сприймання інформації – це організація астрономічних локацій інтерактивного спрямування, таких як квести, вікторини, лабіринти, задачі-жарти, завдання на кмітливість, історичні відомості. Доречним буде залучення сучасних цифрових технологій. Наочності локаціям додадуть астрономічні макети та прилади. На масових науково-популярних заходах, можна також запропонувати відвідувачам самостійно виготовити власні прилади, намалювати ті чи інші сузір’я, зібрати моделі Сонячної системи чи зоряних сузір’їв, налаштувати астрономічні прилади, та навчитися визначати час за власноруч виготовленим годинником.