ОКРЕМІ КОМПОНЕНТИ ТЕХНОЛОГІЇ ВИКОРИСТАННЯ НАУКОМЕТРИЧНОЇ БАЗИ ДАНИХ WEB OF SCIENCE ДЛЯ ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ ПЕДАГОГІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Мінтій, Ірина Сергіївна; Вакалюк, Тетяна Анатоліївна; Іванова, Світлана Миколаївна; Алла Вілентівна, (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2022)
У роботі описано окремі компоненти технології використання наукометричної бази даних (НБД) Web of Science для оцінювання результативності педагогічних досліджень. Зокрема, розглянуто форми роботи як для окремого науковця – основні наукометричні показники (h-індекс, загальна кількість публікацій, загальна кількість цитувань), аналіз динаміки показників за роками, географії цитування (загалом і фокусуючись на певній країні), дані про редакторську та рецензійну діяльність, про позицію у авторському колективі власних публікацій та ін., так і для певного закладу освіти/наукової установи (h-індекс, загальна кількість публікацій, загальна кількість цитувань, кількість авторів закладу освіти/наукової установи, що мають публікації у НБД, динаміка цитувань за роками, статистичні дані за авторами щодо кількості публікацій у НБД та ін.). Метою розробленої технології є підвищення рівня цифрової компетентності наукових та науково-педагогічних працівників унаслідок використання НБД Web of Science.