СПЕЦИФІКА КУРСУ «СУДОВІ ТА ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ УКРАЇНИ» У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ЮРИСТІВ - Литвин, Іван Іванович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Специфіка курсу «Судові та правоохоронні органи України» у вищій школі полягає не лише у засвоєнні норм права, які регулюють діяльність суду та інших правоохоронних органів з метою захиcту суб’єктивних прав фізичних, юридичних осіб та держави, а має характер вступного курсу, який передує вивченню інших юридичних дисциплін. Динаміка перетворень у сфері правотворчої і правозастосовної діяльності вимагає чітких уявлень про систему, завдання, структуру та повноваження органів судової влади та правоохоронних органів, зокрема, органів прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, юстиції, адвокатури та деяких інших органів, що допоможе студентам глибше засвоїти і зрозуміти форми і методи їх роботи в конкретних сферах правозахисної, правоохоронної та правозастосовної діяльності у світлі розбудови правової держави європейського типу.