ЕФЕКТИВНІСТЬ ПРОФЕСІЙНОЇ СОЦІАЛІЗАЦІЇ МАЙБУТНЬОГО ВИКЛАДАЧА-ПЕДАГОГА ЗА ДОПОМОГОЮ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ ПОЗИЦІЇ - Фірсова, Ірина Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті автор на основі теоретичних узагальнень уточнює сутність поняття «професійна позиція майбутнього викладача-педагога» та доводить, що професійна позиція активізує процес його професійної соціалізації. Фактичний матеріал засвідчує, що процес розвитку професійної позиції задля активізації професійної соціалізації діяльності студентів, майбутніх педагогів, виявляється в посиленні професійної спрямованості, професійного інтересу, у розвитку професійних здібностей, умінь, навичок, професійної самосвідомості студентів.