ІНКЛЮЗИВНИЙ ПОТЕНЦІАЛ МУЗИЧНОЇ ОСВІТИ: ТЕОРЕТИЧНИЙ ДИСКУРС - Овчаренко, Наталія Анатоліївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглядається актуальна проблема вітчизняної мистецької освіти – виявлення інклюзивного потенціалу музичної освіти, що наддасть можливість випускникам факультетів мистецтв професійно працювати з дітьми з особливими освітніми потребами. Метою статті  є виявлення інклюзивного потенціалу музичної освіти в контексті теоретичного дискурсу. Інклюзивний потенціал музичної освіти розглядається як специфічні освітні можливості музики, що використовуються в музичному навчанні осіб з особливими освітніми потребами для включення їх в активне суспільне життя.