ФОРМУВАННЯ ДУХОВНОЇ КУЛЬТУРИ ОСОБИСТОСТІ ВИХОВНИМИ ЗАСОБАМИ УКРАЇНСЬКОЇ ЕТНОПЕДАГОГІКИ - Бакланова, Наталія Михайлівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглянута роль етнопедагогіки у формуванні духовної культури особистості. Зроблено висновок про те, що феномен духовної культури нерозривно пов’язаний з духовним фондом суспільства, зокрема з його національною культурою і народною системою виховання. Зроблено припущення, що формуванню духовної культури особистості сприятиме звернення до засад української етнопедагогіки через виховання на культурно-історичному досвіді рідного народу, його звичаях й обрядах,національних досягненнях влітературі і мистецтві.