СИНЕРГЕТИЧНИЙ ПІДХІД НАВЧАННЯ ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ - Вітюк, Антоніна Вікторівна; Нужна, Наталія Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Стаття присвячена застосуванню синергетичного підходу в навчанні вищої математики. Автори показують ефективність використання синергетичного підходу для досягнення навчальних особистісних результатів у процесі вивчення вищої математики. В якості ефективної технології формування конкурентноспроможного спеціаліста запропонований синергетичний підхід. Подано означення синергетичного підходу навчання, окреслено окремі аспекти його реалізації на заняттях вищої математики. Розглянуті переваги та недоліки цього методу, проведене його експериментальне дослідження. Вказані перспективи подальших досліджень використання синергетичного підходу навчання студентів.