СУЧАСНІ КОМПЮТЕРНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ДИЗАЙНІ ОДЯГУ - Усов, Валентин Валентинович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2024)
У даній статті проаналізована якість підготовки здобувачів вищої освіти зі спеціальності «015 Професійна освіта (Дизайн)» в Університеті Ушинського. Показано, що мають місце певні недоліки практичної складової у підготовленості. Запропоновано шляхи покращення підготовки на основі партнерства між різними стейкхолдерами, а також на основі партнерського управління підготовкою викладачів професійної освіти програми «ERASMUS+». Одним з таких шляхів пропонується використання «Ресурсного центру професійної освіти з технологій дизайну» в Одеському регіоні Україні. Метою його є підготовка та імплементація механізмів керування набуттям знань, умінь та навиків та їх модернізацією серед викладачів ПТО за допомогою використання спеціального обладнання, поставленого європейськими партнерами у рамках міжнародного співробітництва за програмою «Erasmus+», та оволодіння відповідним комп’ютерним програмним забезпеченням. Встановлено, що на кожному етапі проєктної діяльності дизайнер одягу має користуватися відповідним програмними комп’ютерними засобами: програмами для моделювання та створення викрійок, роздруківки викрійок та можливості примірки на комп'ютерній тривимірній моделі, програмного забезпечення пакетів ілюстративної графіки. Проведено огляд сучасних комп’ютерних програм для моделювання одягу та програмного забезпечення пакетів ілюстративної графіки для оволодіння викладачами та здобувачами вищої освіти зі спеціальності «015 Професійна освіта (Дизайн)». Використання передових розробок у галузі дизайну дозволить ефективне та результативне їх використання. Дана публікація виконана в рамках реалізації проекту Erasmus+ «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні» (PAGOSTE) Номер проєкту: 609536-EPP-1-2019-1-DE-EPPKA2-CBHE-SP. Цей проєкт фінансується за підтримки Європейської Комісії. Підтримка з боку Європейської Комісії в підготовці цієї публікації не означає схвалення його змісту, який відображає думку лише його авторів, і Комісія не може нести відповідальність за будь-яке використання інформації, що міститься в ньому.