ІНТЕГРАТИВНИЙ ПІДХІД ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО КЛАСТЕРА В МИСТЕЦЬКІЙ ОСВІТІ - Олексюк, Ольга Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті здійснено теоретичне обґрунтування інтегративного підходу до визначення принципів організації освітнього кластера в мистецькій освіті. Основна увага зосереджується на характеристиці принципів, з-поміж яких: ціннісно-цільова узгодженість діяльності суб’єктів освітнього кластера при збереженні балансу інтересів кожного з них; співпраця учасників кластера по горизонталі і по вертикалі з метою забезпечення освітньої спадкоємності при базовій ролі духовних цінностей; формування освітніх універсалій як умова духовного розвитку суб’єктів та спадкоємності в неперервній мистецькій освіті.