ПОЛІПАРАДИГМАЛЬНИЙ КОНТЕКСТ ДОСЛІДЖЕННЯ ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Ракітянська, Людмила Миколаївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті в загальних рисах характеризується феномен емоційного інтелекту вчителя музичного мистецтва як інтегральна якість, що забезпечує йому внутрішню регуляцію психічної діяльності, поведінки, професійну успішність і продуктивне функціонування. Наголошено на багатокомпонентній структурі феномену емоційного інтелекту вчителя, що потребує всебічного його вивчення з позицій поліпарадигмальності. Поліпарадигмальний підхід як один із базових методологічних конструктів дозволяє в різних наукових ракурсах осмислити сутність досліджуваного феномену та особливості його прояву в професійній діяльності вчителя музичного мистецтва.