АСПЕКТ МІЖКУЛЬТУРНОГО СПІЛКУВАННЯ У ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ СТУДЕНТІВ НЕСПЕЦІАЛЬНИХ ФАКУЛЬТЕТІВ - Рожак, Наталія Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглянуто трактування компетентності та концепції компетентності. Визначено компоненти комунікативної компетенції. З’ясовано комплекс комунікативних знань і навиків, які складають комунікативну компетентність. Відзначено, що формування й становлення комунікативної компетентності студентів неспеціальних факультетів позитивно впливає на професійний рівень майбутніх спеціалістів, їхню творчу самореалізацію, удосконалення їх діяльності, а саме це необхідно майбутнім фахівцям для адекватної орієнтації в усіх сферах суспільного життя. Зазначено шляхи формування комунікативної компетенції студентів неспеціальних факультетів. Наголошено, що аспект міжкультурного спілкування при формуванні комунікативної компетентності є інтегральною характеристикою професійної діяльності фахівця, яка охоплює такі підструктури, як діяльнісну та комунікативну.