ЗНАЧИМІСТЬ ПІДГОТОВКИ ЛОГОПЕДА У ВИЩОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ - Цимбал-Слатвінська, Світлана Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Висвітлено проблеми та значення процесу підготовки майбутніх логопедів у вищих навчальних закладах. Розкрито причини цілеспрямованої корекції політики в області логопедичного освіти і визначена необхідність безперервного вдосконалення підготовки педагогічних кадрів, в тому числі кваліфікованих логопедів. Здійснено переосмислення проблеми підготовки логопедів в системі професійної освіти. Розширено коло специфічних завдань, які покликані вирішувати дефектологи, логопеди, спеціальні психологи, практичні працівники спеціальних (корекційних) закладів, реабілітаційних центрів та інших спеціалізованих установ.