СТРАТЕГІЇ СТИМУЛЮВАННЯ ТВОРЧОСТІ УЧНІВ ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ НА УРОКАХ ТЕХНОЛОГІЙ В УМОВАХ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Мельникова, Катерина Вікторівна; Антонюк, Сергій Романович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2024)
Дистанційна освіта є однією з форм системи безперервної освіти, яка покликана реалізувати права людини на освіту та отримання інформації. Воно покликане стати новою освітньою моделлю, що дозволяє здійснювати безперервне самовдосконалення, спрямоване формування у індивіда технологій швидкого отримання, обробки інформації та практичного застосування.Особлива актуальність створення системи дистанційної освіти до сьогодні обумовлена ​​цілою низкою факторів: величезні території, розвиток ринкової економіки, посилення міграції населення, зосередження науково-технічних центрів у великих містах, формування нових потреб населення до освіти та інші.Дистанційна освіта — це термін, який використовують стосовно широкого спектру освітніх програм та курсів, починаючи від курсів підвищення кваліфікації, які не мають акредитації, закінчуючи акредитованими програмами вищої освіти, які реалізують можливість тісного спілкування студентів зі своїми викладачами та однокурсниками, як це відбувається за очного навчанні. Для того, щоб забезпечити ефективну взаємодію, під час дистанційного навчання використовується цілий набір інструментів, включаючи інтерактивні комп’ютерні програми, Інтернет, електронну пошту, телефон, факс та звичайну пошту.Дистанційна освіта стає надзвичайно популярною формою навчання в силу своєї зручності та гнучкості. Воно усуває основний бар’єр, який утримує багатьох професіоналів та ділових людей від продовження освіти, позбавляючи необхідності відвідувати заняття за встановленим розкладом.