МЕРЕЖІ НАВЧАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ У МЕДИЧНІЙ ОСВІТІ: ВИМОГИ, ОБМЕЖЕННЯ, ПЕРСПЕКТИВИ - Белоус, Ігор Валерійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 1970)
Статтю присвячено дослідженню можливостей використання засобів мережних технологій у навчальному середовищі медичного університету. Проаналізовано внутрішню організацію інформаційно-освітнього середовища у контексті потреб і вимог променевої діагностики та променевої терапії, визначено роль й місце його складових, встановлені функціональні взаємозв'язки  і взаємозалежність  між його структурними елементами.Проведено аналіз компонентів і засобів хмаро орієнтованих сервісів за критеріями та показниками, важливими для  їх ефективного використання у методиці навчання променевої діагностики та променевої терапії,  узгодження психолого-педагогічних умов та техніко-технологічних можливостей у відповідності до  цілей  та вимог навчальної дисципліни.Розроблені підходи до проектування персоніфікованого гібридного  освітнього середовища на базі хмарного сервісу Nextcloud.