МОДЕРНІЗАЦІЯ ПІДХОДІВ ДО ОЦІНЮВАННЯ МЕТОДИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ З ФІЗИКИ НА ОСНОВІ STEM ОСВІТИ - Заболотний, Володимир Федорович; Сергієнко, Володимир Петрович; Хомяковський, Юрій Людвигович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглядаються питання оцінювання навчальних досягнень студентів з методики навчання фізики. Описано авторські погляди на організацію контролю в умовах кредитно-трансферної системи оцінювання: прийоми забезпечення модульності вивчення дисципліни; описано нові форми проведення поточного контролю на лекційних та практичних заняттях, підсумкового контролю. На лекційних заняттях запропоновано використовувати діагностичне тестування, наведено приклади тестових завдань. Форми поточного контролю на практичних заняттях доповнено тест-експресами, методичними диктантами, розв’язуванням методичних завдань,  оцінювання підготовлених додаткових методичних завдань (презентацій, дидактичних засобів, узагальнених схем, фрагментів уроку). Описано прийоми модернізації системи підсумкового контролю. Запропоновано проводити екзамен у комбінованій формі: проведення тестового опитування з питань шкільного курсу фізики та методики навчання фізики, два інших питання передбачають письмову відповідь студента з подальшою співбесідою з викладачем. Зосереджена увага на використанні тестової програми MyTest в системі поточного та підсумкового оцінювання методичних знань студентів.