ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ГІРНИЧІЙ СПРАВІ: СВІТОВИЙ ДОСВІД - Зелінська, Сніжана Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
На стадії описуються особливості використання і складу інформаційно-комунікаційних технологій в горному деле. Приведена практика використання сучасних технологій в роботі корпорації Chevron. Дана характеристика передової системи системи CENTUM VP, призначена для автоматизації горнодобивающей діяльності підприємства.Актуальність виконання робіт обусловлена тим, що останнім часом виявляється активним використанням інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у всіх сферах людської життєдіяльності, особливо в горному деле. Проведено оперативне обговорення оперативної інформації про те, як виконуються роботи, стан обладнання, технологічні процеси, що впливають на рівень безпеки роботи персоналу та на техногенну обстановку регіону.Інформаційно-комунікаційні технології застосовуються, і на виконання виконавчої діяльності персоналу невисоко кваліфікованих в цілях автоматизації деяких рутинних, постійно повторюваних операцій, і на рівні регулюючої системи для аналізу поточних обчислень і стратегічного управління підприємством. Це дозволяє автоматизувати повний цикл добірки горного підприємства, багаторазово підвищити продуктивність підприємства і ефективність роботи персоналу. Високий рівень отримуваної консолідованої інформації дозволяє більш ефективно планувати майбутні роботи. У зв'язку з тим, що необхідно вивчити можливості і практику внесення такого роду системних на гірничодобувних підприємствах для цільового представлення необхідності їх використання та формування вимог до підготовки майбутніх горних інженерів.