ВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ВОЛОДІННЯ КОМПЕТЕНТНІСТЮ СПІЛКУВАННЯ ІНОЗЕМНИМИ МОВАМИ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОГО ВПРОВАДЖЕННЯ БІЛІНГВАЛЬНОГО ПІДХОДУ НАВЧАННЯ ФІЗИКИ - Вергун, Ігор В’ячеславович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті висвітлено результати теоретичногота дослідження а також практичної реалізації визначення рівня володіння компетентністю спілкування іноземними мовами, який є основним чиником ефективності білінгвального навчання учнів у сучасному світі. У роботі представленні основні компоненти ключової компетентності «спілкування іноземними мовами» визначені у шкільному курсі фізики. Саме дослідження засноване на системному осмисленні проблеми білінгвального навчання. В результаті проведеної автором роботи виявлено основні дидактичні умови, що дозволяють досягти ефективності білінгвального навчання учнів в освітньому процесі з фізики. Представлена контрольна робота яка дає можливість дізнатися рівень володіння іноземною мовою учнями та її аналіз.. Зазначено, що для ефективного впровадження білінгвального підходу потрібно використовувати методи, які застосовуються і при навчанні іноземної мови загалом і передбачають системне оволодіння чотирма основними видами мовленнєвої діяльності.