МОДЕЛЮВАННЯ В МАТЕМАТИЦІ ПІД ЧАС РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ПРИКЛАДНИХ ТА ПРАКТИЧНИХ ЗАДАЧ - Корінчук, Наталія Юріївна; Корінчук, Володимир Васильович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглядається проблема формування у студентів умінь математичного  моделювання при вивченні природничо-математичних дисциплін, обґрунтовується необхідність оволодіння студентами вміннями математичного моделювання як універсального методу розв’язування прикладних та практичних задач.В статті означуються поняття математичного моделювання —  як потужний метод пізнання зовнішнього світу, прогнозування й управління. Аналіз математичної моделі дозволяє проникнути в суть досліджуваних явищ. Тому формування в студентів вміння математичного моделювання є важливим завданням сучасної освіти, в першу чергу, природничо-математичної. Моделювання у навчанні природничо-математичних предметів, зокрема в процесі розв’язування геометричних задач, є матеріалізованою формою продуктивної розумової діяльності студентів, а самі моделі – як продукти і як засоби її здійснення. Використання різних видів моделей створює підґрунтя для оволодіння студентами вміннями самостійно відкривати знання, стимулює предметну зацікавленість, позитивно впливає на мотивування студентів до навчання, активізує самостійний пошук ними способів розв’язування навчальних проблем, а отже, сприяє формуванню системи природничо-математичних знань, навичок і умінь, необхідних у повсякденному житті та майбутній трудовій діяльності.