ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ ПРИ ВИВЧЕННІ ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ У ТЕХНІЧНИХ ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТІ - Михайленко, Ірина Володимирівна; Нестеренко, Володимир Олексійович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
В статті визначено необхідність вирішення проблеми організації навчання іноземних студентів у закладах вищої освіти технічного профілю. Проаналізовано останні публікації, у яких здійснено дослідження теоретико-методологічних, педагогічних і методичних основ організації навчання іноземних громадян у технічному університеті. Висвітлюється авторський досвід використання технології змішаного навчання при організації освітнього процесу вивчення вищої математики для іноземних студентів. Автор аналізує можливості використання засобів змішаного навчання для підвищення ефективності засвоєння навчального матеріалу, формування інформаційної компетентності студентів, а також активізації пізнавальної діяльності студентів. У статті наведено структуру методичного забезпечення, яке складається з елементів, як традиційної освіти, так і елементів, дистанційного навчання, які можна використовувати для організації лекційних й практичних занять, що сприяє формуванню позитивної мотивації студентів-іноземців до вивчення вищої математики.