ЗАСТОСУВАННЯ КОМП'ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ЗАНЯТТЯХ З ДИСКРЕТНОЇ МАТЕМАТИКИ ПРИ РОЗВ’ЯЗАННІ ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИХ ЗАДАЧ ДЛЯ БАКАЛАВРІВ З КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК - Онищенко, Галина Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
у статті розглядається професійно-орієнтовані задачі з курсу дискретної математики розділу «Теорія графів»,  які перенесені на мову теорії графів, та зводяться, безпосередньо, до розфарбування графу та пошуку його хроматичного числа. Для майбутніх бакалаврів з комп’ютерних наук тема «Теорія графів» є однією з важливих при вивчені дискретної математики. Ця тема є підґрунтям для формування теоретичного фундаменту в ході вивчення дисциплін циклу професійної підготовки.  Реалізація розв’язку цих задач за допомогою комп’ютерних програм сприяє підвищенню ефективності навчання дискретної математики засобами комп’ютерних технологій та є основою реалізації міждисциплінарних зв’язків вищої математики, дискретної математики та комп’ютерно-орієнтованих дисциплін.  Використання алгоритму розфарбування графу є доцільним для вирішення завдань аграрної галузі.