МОДЕЛЮВАННЯ ЖІНОЧОЇ УКРАЇНСЬКОЇ КЕРСЕТКИ ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ «ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОГО КОСТЮМА» - Охріменко, Лідія Сергіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті охарактеризовано різновиди керсеток, що належать до певного регіону України. Визначено особливості крою, пропорції, матеріали з яких виготовлені керсетки, способи декорування, орнаментальні мотиви. Здійснено аналіз поняття «моделювання», розкрито його специфіку. Розглянуто основні етапи моделювання жіночої української керсетки, а також зображено поетапне моделювання нагрудного одягу. Здійснено моделювання керсетки, моделювання басок методом розширення. Показано готовий виріб змодельованої керсетки, що характерна для Полтавської області.