РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ПЕРЕВІРКИ МЕТОДИКИ НАВЧАННЯ КВАНТОВОЇ ФІЗИКИ В ПЕДАГОГІЧНИХ КОЛЕДЖАХ І-ІІ РІВНЯ АКРЕДИТАЦІЇ - Руденко, Євгеній Володимирович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Стаття присвячена висвітленню результатів проведеного педагогічного експерименту з перевірки ефективності методичних рекомендацій з проведення комп’ютерного демонстраційного експерименту з квантової фізики в педагогічних коледжах І-ІІ рівня акредитації. За час проведення педагогічного експерименту нами були застосовані наступні методи дослідження: теоретичні (аналіз, синтез, моделювання, абстрагування, системний підхід), емпіричні (порівняння, вимірювання, спостереження, анкетування, тестування), а також методи статистичні методи опрацювання результатів. Педагогічний експеримент з апробації методики навчання квантової фізики в педагогічних коледжах І-ІІ рівня акредитації відповідно охоплював три етапи дослідження: констатувальний, пошуковий та формувальний. Результати апробації методики навчання квантової фізики в педагогічних коледжах І-ІІ рівня акредитації підтвердили статистичну достовірність впливу запропонованої методичної системи навчання на якісні показники засвоєння матеріалу студентами. Найбільші зміни відбулися у мотивації студентів до вивчення квантової фізики та фізики в цілому. Суттєві зрушення виявлені в уміннях застосовувати науковий метод, спостерігати, аналізувати, формулювати гіпотези, збирати дані, проводити експерименти, аналізувати результати.