ДИДАКТИЧНІ ТА ФУНКЦІОНАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ ПРОГРАМНОГО ПАКЕТУ ЕXCEL ПІД ЧАС ВИКЛАДАННЯ ХІМІЧНИХ ДИСЦИПЛІН - Форостовська, Тетяна Олександрівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті розглядається методика використання електронних таблиць Excel для вирішення розрахункових завдань з хімії в професійній підготовці майбутнього вчителя хімії. Автори вважають актуальним і обґрунтованим використання засобів програмного пакету Excel для розв’язування розрахункових задач, опрацювання результатів хімічного експерименту з хімічних дисциплін. В статті показано можливість використання таблиць Excel для розв’язування задач на визначення порядку реакції та константи швидкості реакції, визначення констант в рівнянні Фрейндліха. Цей додаток дозволяє організувати роботу з базами даних, вводити математичні формули, використовувати вбудовані функції, представляти дані в графічному вигляді, здійснювати графічну інтерпретацію розрахунків, тощо. Використання програмного пакету Excel в процесі вивчення хімічних дисциплін має мотиваційну, навчальну та розвивальну функції, сприяючи ефективній підготовці майбутніх вчителів  хімії.