ВИКОРИСТАНЯ ПЛАТФОРМИ GO-LAB ЯК ІНСТРУМЕНТУ РЕАЛІЗАЦІЇ ФОРМАТУ IBL В РАМКАХ КОНЦЕПЦІЇ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Черних, Володимир Володимирович; Черних, Даріко Абесаломівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У поточній статті, ґрунтуючись на необхідності використання інструментарію дослідницького навчання та відповідно до концепції нової української школи на прикладі розробленого авторами дослідницького навчального простору розглянуто використання засобів платформ Go-Lab (http://golabz.eu) та Graasp (http://graasp.eu) для реалізації дослідницького навчання (IBL) в рамках концепції нової української школи. Крім того, проведено анкетування учнів початкових класів після використання зазначеного дослідницького навчального простору (ILS). Проведено огляд етапів дослідницького навчання та їхньої реалізації шляхом використання інструментарію зазначених платформ. В результаті проведеного дослідження з’ясовано, що використання платформ Graasp та Go-Labs, дозволяє в повній мірі використовувати потенціал освітнього напряму IBL, шляхом структурування навчального матеріалу відповідно до філософії IBL, використання віртуальних лабораторій, організації зворотного зв’язку та використання інструментів однорангової оцінки навчальних досягнень.