РЕАЛІЗАЦІЯ МІЖПРЕДМЕТНИХ ЗВ’ЯЗКІВ В ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ БАКАЛАВРІВ ФІЗИКИ - Карплюк, Світлана Олександрівна; Кіпаєва, Тетяна Леонідівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2018)
У представленій статті розкрито питання особливостей використання міжпредметних зв’язків у процесі професійної підготовки бакалаврів фізики у закладах вищої освіти України. Визначено зміст та сутність поняття «міжпредметні зв’язки», розглянуто різні підходи науковців у галузі педагогіки та професійної підготовки майбутніх фахівців з фізики до тлумачення даного поняття; описано класифікації видів міжпредметних зв’язків; проаналізовано науково-педагогічну та методичну літературу з досліджуваної проблеми; розроблено методичні рекомендації щодо використання міжпредметних зв’язків в процесі професійної підготовки бакалаврів фізики; визначено основні засоби та методи ефективної реалізації міжпредметних зв’язків на заняттях з фізики; детально розглянуто використання математичного апарату в процесі навчання фізики в закладах вищої освіти.