ЗАСТОСУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛЯ ІНФОРМАТИКИ - Бодненко, Тетяна Василівна; Власенко, Володимир Миколайович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2018)
Сучасна освіта має бути зорієнтована на перспективу розвитку суспільства. Тому, у сучасній системі освіти необхідно упроваджувати інноваційні інформаційні технології. Пріоритетним завданням розвитку інформаційного суспільства є створення базисного інформаційного середовища. Це можна здійснити шляхом  впровадження інформаційно-комунікативних технологій в освітній процес, що ставить процес комп’ютеризації закладів вищої освіти в пріоритетне завдання. А розвиток та застосування інформаційно-комунікаційних технологій повинні бути спрямовані на інформаційно-ресурсне й методичне комплексне їх забезпечення.Представлено створений курс з дисципліни «Методики навчання інформатики» для студентів спеціальності Середні освіта «Інформатика» за допомогою динамічного навчального середовища Moodle. Розкрито призначення основних елементів створеного курсу.Використання інформаційно-комунікаційних технологій для професійної підготовки вчителя інформатики впливає на зростання успішності студентів, надає можливість розвиватися самостійно у процесі навчання та у подальшій професійній діяльності.