ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ІМІТАЦІЙНОГО МОДЕЛЮВАННЯ В НАВЧАННІ ФІЗИКИ - Слободяник, Ольга Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2018)
В статті виокремлено основні теоретичні аспекти використання імітаційного комп’ютерного моделювання на уроках фізики в закладі загальної середньої освіти, зокрема,  для реалізації інформаційно-цифрової компетентності. Визначено переваги та недоліки комп’ютерного експерименту, зокрема імітаційних моделей в процесі вивчення шкільної фізики. Зазначено, що використання комп’ютерних імітаційних моделей в навчальному процесі максимально наближує суб’єкта навчання до реальних умов, тому учні беручи активну участь у такій навчальній діяльності, мають можливість власноруч керувати перебігом експерименту, генерувати ідеї, гіпотези та перевіряти їх правильність, навчаються  розв’язувати реальні проблеми, проявляти себе як особистість. Доведено, що використання технології імітаційного моделювання явищ та процесів у навчанні суттєво підвищує мотивацію, а отже, й ефективність навчання.