ФОРМУВАННЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ФІЗИКИ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ - Іваницький, Олександр Іванович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті дано визначення цифрової компетентності вчителя фізики як здатності особистості доцільно, критично і безпечно у процесі професійної діяльності обирати, створювати та змінювати цифрові ресурси,  керувати ними, захищати та поширювати їх, застосовувати у процесі навчання учнів фізики, розширюючи можливості учнів та сприяючи формуванню їхньої цифрової компетентності. Виділено структурні складові цифрової компетентності вчителя фізики: інформаційна та медіакомпетентність, комунікативна компетентність та технічна компетентність. Розглянуто мотиваційний, когнітивний, діяльнісний та корегувальний аспекти формування цифрової компетентності майбутніх вчителів фізики.