ОСОБЛИВОСТІ СОЦІАЛІЗАЦІЇ МОЛОДІ В СУЧАСНОМУ СОЦІОКУЛЬТУРНОМУ ПРОСТОРІ - Гуцало, Емілія Ун-Сунівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті автор звертає увагу на соціальну ситуацію становлення особистості в сучасних умовах. Автор зазначає, що молоді люди прагнуть найвищих освітніх стандартів, які дали б йому змогу не лише оптимально й ефективно здобувати освіту, але й сміливо виявляти власні здібності, ерудованість, амбітні претензії на майбутнє. У статті зроблено аналіз детермінації соціально-гуманітарних суспільних зрушень на процеси й механізми соціалізації молоді. Відстежуються феномени соціалізації як на рівні окремих суб’єктів, так і малих соціальних груп з урахуванням молодіжної субкультури.