ЕФЕКТИВНІ ПРИЙОМИ ВИХОВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ЗАСОБАМИ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Ярошевська, Лариса Віталіївна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Формування національної свідомості студентів – це процес виховання особистості. В статті обгрунтована перспективність та актуальність використання українського музичного мистецтва в патріотичному вихованні майбутнього вчителя; розкрито позитивний вплив вітчизняної пісенної культури на формування у студентів національних світоглядних позицій; доведена результативність виховання національної свідомості молоді засобами музичного мистецтва за умови  застосування інноваційних технологій: цілеспрямованого, систематичного й послідовного впровадження в практику оригінальних, новаторських способів, прийомів, що охоплюють цілісний навчально-виховний процес.