РОЗВИТОК ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ПІД ЧАС ВИКОНАННЯ НАВЧАЛЬНОГО ФІЗИЧНОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ - Іваницький, Олександр Іванович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті досліджено шляхи розвитку цифрової компетентності студентів у навчанні фізики та технічних дисциплін у закладах вищої освіти під час виконання навчального фізичного експерименту. Проаналізовані принципи цифровізації. Як приклад формування цифрової компетентності суб’єктів навчання під час навчання фізики і технічних дисциплін ми пропонуємо розглянути використання цифрових вимірювальних приладів під час виконання лабораторної роботи з дослідження процесу і стану поверхневої енергії рідин. Цифрове обладнання, застосування якого ми розглянули в статті, дає можливість безпосередньо вивчати натуральні об’єкти, розвивати практичні уміння і навики, здібності до самостійної роботи, цифрову компетентності. Таким чином, забезпечується практична спрямованість навчання, підвищення мотивації, формуються навички навчально-дослідницької діяльності, розвиваються фахова та предметна компетентності майбутніх фахівців з вищою освітою.