РЕАЛІЗАЦІЯ ПРИНЦИПУ ІНДИВІДУАЛІЗАЦІЇ ПІД ЧАС РОБОТИ З КОМП’ЮТЕРНИМИ МОДЕЛЯМИ НА УРОКАХ ФІЗИКИ - Слободяник, Ольга Володимирівна (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
Зазначено, що для успішного формування ключових компетентностей у галузі природничих наук і технологій необхідно у навчально-виховному процесі активно використовувати комп’ютерно орієнтовані технічні засоби. А робота з комп’ютерними моделями на уроках фізики сприяє розвитку пізнавальної активності учнів, позитивно впливає на формування як мотиваційного так і змістово-процесуального компонента предметної компетентності учнів. Наголошується, що при доборі інструментарію  варто дотримуватися низки принципів: науковості, наочності, систематичності і послідовності, доступності, когнітивної візуалізації, стиснення, індивідуалізації. Особлива увага відводиться індивідуальній роботі учнів з використанням комп’ютерних моделей, де учні самостійно проводять досліди, мають можливість впливати на перебіг процесів. Наголошується, що при систематичному використанні індивідуальних завдань на базі комп’ютерних моделей успішність учнів зростає.