ІНДИВІДУАЛІЗАЦІЯ НАВЧАННЯ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД ПІДГОТОВКИ ВІЙСЬКОВИХ ФАХІВЦІВ - Сокульська, Наталія Богданівна; Сокіл, Богдан Іванович; Ковальчук, Роман Анатолійович; Кмін, Віктор Федорович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
В даній статті розглядаються особливості індивідуалізації навчання, як системи засобів, яка сприяє усвідомленню слухачем своїх сильних і слабких можливостей навчання, підтримці і розвитку самобутності з метою самостійного вибору власних смислів навчання, її впровадження в сучасну систему військової освіти. Авторами розглянуті вибрані технології індивідуалізації навчального процесу та проведено статистичний аналіз результатів, отриманих у ході експерименту, що був покликаний здійснити індивідуалізацію навчального процесу шляхом диференціації завдань практичних занять з дисципліни «вища математика». На основі аналізу експериментальних та контрольних даних показано, що при індивідуальному підході та диференціації завдань для проведення практичних і самостійних занять середній рівень засвоєння нового матеріалу слухачами був вищий, ніж при використанні однотипних завдань. Розроблена система проведення практичних занять дозволяє за відносно короткий період підвищити базові знання з математики у курсантів з низьким рівнем базової підготовки до середнього.