ПРОФЕСІЙНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК ФАКТОР ЗДАТНОСТІ ДО ПРАЦІ - Куркіна, Сніжана Віталіївна; Журавльов, Віталій Максимович (Наукові записки. Серія: Педагогічні науки, 2019)
У статті обґрунтовано, що на початку ХХІ століття роль професійних знань, умінь і навичок значно зросла в усіх сферах діяльності. Необхідність впровадження наукоємних технологій викликала зростання вимог й появу нових критеріїв до професійності фахівців у будь-яких галузях праці. В цих умовах «професійна компетентність» стає не просто додатковим, а найвагомішим фактором «здатності до праці».